Resepi Biskut Batik:
1 tin susu pekat manis
1 bungkus milo(saiz kecil)
1paket biskut marie
1 setengah cwn mentega
setengah kilo kacang tanah(sangan ,buang kulit dan tumbuk)
1 bungkus milo(saiz kecil)
1paket biskut marie
1 setengah cwn mentega
setengah kilo kacang tanah(sangan ,buang kulit dan tumbuk)
Cara2 memasak :
Masukkan mentega , masak hingga cair.
Masukan susu,milo dan gaul sebati.
Masukan biskut dan akhir sekali kacang tanah. Gunakan api yg kecil ketika memasak.
Masukkan mentega , masak hingga cair.
Masukan susu,milo dan gaul sebati.
Masukan biskut dan akhir sekali kacang tanah. Gunakan api yg kecil ketika memasak.
Dah siap masukan dalam loyang dan ratakan.
Nak lagi sedap masukan dalam peti sejuk.
Nak lembut atau keras adjust pada kuantiti mentega.
Nak lagi sedap masukan dalam peti sejuk.
Nak lembut atau keras adjust pada kuantiti mentega.
Selamat Mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan