Create your own banner at mybannermaker.com!

NUFFNANG

Sabtu, 17 Januari 2015

Bercuti Ke Hot Springs Sungkai

Alhamdulillah . ..cuti akhir tahun 2014 seorang  sahabat mengajak untuk pergi bercuti  ke Hot Springs Sungkai . ..... Inilah  yang  dikatakan  rezeki apabila  semuanya  telah  diuruskan. Tempat  penginapan  telah pun ditempah  dan dibayar olehnya. Kami  tinggal   masuk je .... terima kasih sahabatku ...semoga  dirimu dan keluarga diberi kesihatan ,  dimurahkan  rezeki  dan  dipermudahkan  segala  urusan.  
Bilik2 penginapan  yang luas dan selesa. Suasana cukup mendamaikan  dan sangat sesuai  sebagai  tempat percutian  keluarga. 
Di sinilah kami menginap . ..
Cukup luas
Sahabatku dan keluarganya menginap di villa ini . Villa satu bilik  tetapi  bilik tidur dan ruang tamu cukup luas. Dapur yang selesa serta disediakan  beberapa  kelengkapan  dapur bagi memudahkan  penghuni untuk masak. 
Ada... "private  pool"  bagi yang tinggal  di  vila.. suka hatilah nak berendam berapa lama  .... sampai kecut pun tak pe. Villa 1 bilik maka hanya sebuah kenderaan sahaja dibenarkan masuk ke kawasan villa . Jika datang ramai ... kenderaan  lain kena parking  kat luar.
         Room          
Rack Rate ,Super Peak , Peak, Low

Deluxe  300 250 220 180

Villa 1  1000 700 600 500

Villa 2 1200 900 800 600

Villa 3 1500 1100 1000 700

Super Peak : Public Holidays, School Holidays, Eve & Festive Holidays

Petunjuk Arah memudahkan pengunjung yang pertama  kali ke sana. Bilik2 penginapan  dan villa ... kedudukannya agak jauh.
Meranti Coffee  House  
 Kehijauan pokok sawit mewujudkan suasana yang tenang dan damai. 
Berikut Harga Tiket  :
  Dewasa           RM 12
  Kanak2           RM 10
Warga Emas   RM 7
 OKU              RM 2
Anak2 boleh  mandi manda di kolam sejuk air gunung ataupun kolam air panas. 
Boleh  rebus telur kat air panas nie. 1 manggkuk ada 6 biji telur ayam dengan harga RM5. Di sini makanan dari luar tidak dibenarkan  di bawa masuk.
Jika nak separuh masak ... rebus 3 minit je.
Boleh  jalan2 di Taman Terapi dan berendam   dalam kolam air panas yang tersedia.
Disebelah tu punca air panas
Rendam kaki .. Mudahan  kita sihat. Sambil rendam kaki .... bolehla nikmati  telur rebus bersama kicap cair dan lada putih. Memang bestt
Kami ambil lumut2 hijau yang dekat batu tu ... lumur dan gosok perlahan pada tangan.... hasilnya tangan bersih dan lebih putih. Kami gosok pula pada muka ... 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...